Connectcell Electronics Ltd

  • Adınız Soyadınız: Gözde Kılıç Enül
  • Şikayet Edilen Ürün/Marka: Cep Telefonları
  • Şikayet Tarihi: 05/07/2023

Sayın İlgili,

3 ve 6 şubat tarihlerinde kıbrıs seyahatimiz sırasında connectcell electronics girne mağazasından satın aldığımız 2 adet ıphone marka telefonların faturalarının birer nüshasını tax free ödemeleri için ilgili mağaza satış temsilcilerinin bizi yönlendirdikleri üzere 7 Şubat 2023 Salı sabahı ben ve eşim Gökhan Enül Ercan havalimanından çıkış yaparken ilgili gümrük memuruna onaylattırdık ve 1 nüshasını ilgili memura teslim ettik.
satış işlemi sırasında ilgili satış temsilcilerinin beyanı ile bunun ardından da faturalarda belirtilen ilgili tutarı 10 gün içinde müşterinin hesabına iade edebilmektedir ibaresine istinaden 5 ay geçmiş olmasına rağmen benim ve eşimin hesabına ilgili iade tutarları aktarılmamıştır.
Ercan ilgili gümrük memurluğu ve kıbrıs ticaret odası ile yaptığım görüşmeler neticesinde telefonları aldığımız kurum tarafından tax free ücretlerinin beyan ettiğimiz hesaplarımıza aktarılacağı yönünde bilgi edindik ve vergi dairesi yetkililileri ile de görüşerek ilgili satıcıya yönlendirildik. Mağduriyetimizin giderilmesi adına ilgili tutarların belirttiğimiz ilgili hesaplara ne zaman aktarılacağı konusunda bizlere bilgi iletilmesi adına ilgili mağaza yetkililerine Facebook whatsapp vb mecralardan ulaşmış olmama rağmen olumlu veya olumsuz herhangi bir dönüş alamıyorum, yasa değişikliği ile maliye bakanlığı tarafından iadenin yapılacağına dair bilgi paylaştılar ancak kktc vergi dairesi yetkilisi ile görüştüm ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığını bildirdiler.

Mağduriyetimizin giderilmesi adına nasıl bir yol izlemeliyiz?

Değerli yönlendirmenizi ve desteğinizi rica ederim.
Çok teşekkürler & İyi çalışmalar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorum Gönder