KKTCELL

• Adınız Soyadınız: Mehmet Can Bulut
  • Şikayet Edilen Ürün/Marka: TELEFON
  • Şikayet Tarihi: 10/08/2023

09,08,2023 Tarihinde kktcell salamis şubesinden samsung galaxy a73 model bir telefon aldım ürünü teslim alırken güvenlik bantlarının kesik olduğunu görünce yetkiliye sebebini sorduğumda gümrükte kontrol edildiği için bu serinin tamamının güvenlik bantlarının kesik olduğu cevabını aldım. “sıfır” adı altında almış olduğum samsung galaxy a73 model telefonu evde açtıktan sonra daha önce kullanılmış olduğunu fark ettim (ürünün açılışında kurulumu yapılmıştı ve ayarlardan gelen bildirim yüklediğim resimde görüldüğü gibi “en son 6 aydan fazla bir süre önce açıldı” bildirimin altında gmail, youtube, facebook gibi uygulamalar bulunmaktaydı) bir gün sonra ürünü aldığım şubeye götürdüm, içeri girdiğimde telefonların bulunduğu camekanda, almış olduğum model telefonların bir kısmının eksildiğini birkaç dakika sonra da tamamının kaldırıldığı görmek dikkatimi çekti, yetkililere telefonu verdiğimde onlar da telefonun kullanılmış olduğunu kabul edip ortalama yarım saatlik süreçte değişim yapabilmek adına ürünün iadesini aldılar ve aynı model farklı bir telefon verdiler, telefonun aynı şekilde güvenlik bandı kesikti fakat yetkilinin bana bir gün öncesinde yapmış olduğu açıklamaya istinaden tekrar sormadım, o an kontrol etmek istedim ve orada cihazı açtım, telefonu ilk elime aldığımda içerde klima çalışmasına rağmen telefon sıcaktı ve kendisinin de dokunup kontrol etmesini istedim bana diğerlerinin de sıcak olduğunu söyleyip aynı model farklı bir telefon daha getirdi, yeni getirdiği telefon da kapalı olmasına rağmen ısınmıştı! kendilerinden herhangi bir ürün almak istemediğimi söyleyip iade talebinde bulundum, çıkardığım sonuç ise KKTCELL’in bazı markalarda 2. el telefonları yeniden ayarlayıp “sıfır” adı altında satıyor olması, bu olay tam olarak 10,08,2023 tarihinde 09:45 – 11:15 arasında gerçekleşmiştir ve şubelerinde kamera kaydı mevcuttur. Biz tüketiciler olarak herkesin bu konuda hassasiyet göstermesini, devlet yetkililerinin de gereğini yapmalarını rica ederim.