KKTCELLEH

• Adınız Soyadınız: Emirali Hamit
  • Şikayet Edilen Ürün/Marka: Cep Telefonları

Kuzey Kıbrıs Türk Tüketiciler Birliği Derneği’ne;

2015 yılında 24 ay ödemeli (ödeme her ay faturaya yansıyacak şekilde) Kuzey Kıbrıs Turkcell’den 353321078117598 IMEI ve 0533 856 66 66 numaralı bir adet I Phone 6 cep telefonu almış bulunmaktayım. Temmuz 2018’de İngiltere’ye seyahat ettikten sonar ne yazık telefonum çalışmadı ve kilitlendi. Telefonumun kilitlenme nedeni ise İngiltere’de çalıntı olduğu için kilitlendiğini öğrendim ve durumu hemen KKTC TURCELL yetkililerine bildirdim. TURKCELL yetkililerine ulaşıp durumu izah ettikten sonra telefonumu ve hattımı incelemeye aldılar. İnceleme sonucunda telefonumun kilitlendiğini kabul ettiler mağduriyetimin giderilmesi için gerekli yerlere bilgi verildiğini söylediler. Ben şahsi olarak telefonumu değiştirmeleri talebinde bulundum, 7 haftalık bir süre geçtikten sonra birşey yapamayacaklarını ve bu durumu kabul etmem gerektiğini söylediler ve tekrar İngiltereye seyahat edersem yanımda yedek bir telefon daha getirmemi önerdiler.

Tüketici olarak böylesine sözde sağlam, güvenilir olarak bilinen bir firmaya güvenip telefon almamayacaksak nereden almalıyız?

Başka kişilerin de mağdur olmaması adına ilgili şikayetimi derneğiniz aracılığı ile tüm KKTC halkına duyurur, KKTC TURKCELL’den telefon alımlarında dikkatli olmaları gerektiğini bilgilerine sunar, TURKCELL’in ilgili talebimi yerine getirmemesi durumunda yasal yollara başvuracağımı ihtaren bildiririm.

Saygılarımla,

Emirali Hamit