KKTCELL Şikayetlerinizi Tüketiciler Derneği ile çözüyor!

• Adınız Soyadınız: admin
  • Şikayet Edilen Ürün/Marka: Basın Bildirisi

8.05.2018

SAYIN HARUN MADEN

KKTCELL GENEL MÜDÜRÜ,

LEFKOŞA.

Sayın Genel Müdür tüketicilerden gelen yoğun şikayetlerin görüşülmek üzere Derneğimizin görüşme talebine yanıt verilmesi ve aşağıdaki şikayetleri değerlendirmeleriniz için iletiyoruz.

Derneğimizin görüşme talebine yanıt verilmesi ve ihtiyaç duyulan koordinasyon ve iletişim ortamının sağlanarak bizzat abonelerinize derneğimizin gönüllü hizmet etmenin yolunu açmanınızın şirketiniz ve abonelerinizin çıkarına olduğunun bilinmesinde yarar vardır.

Saygılarımla,

Hasan Y. Işık

Dernek Genel Başkanı.

DERNEĞİMİZE 2018 YILINDA YAPILAN ŞİKAYETLER.

Sayın Ayhan Barış

KKTCell Genel M üdür Muavini

Sayın Burcu Tüccaroğlu.

Derneğimize müracaatı yapılan tüketici şikayetlerini değerlendirilmesi ve haklı tüketici şikayetlerinin Derneğimiz ile dialog içerisinde sonuçlandırılmasını saygılarımla istirham ederim.

Saygılarımla,

Hasan Y. Işık

Dernek Genel Başkanı

1.

Pzt 23.04.2018 15:38

KKTC. Tüketiciler Derneği,

Lefkoşa.

22.04.2018 tarihinde Pearl adlı Turkcell firmasından 5200 tl bedel ile Apple ıphone x cep telefonu aldım. Evde telefonu kurulum yaparken şarj aletı farklı olduğunu anladım. Ve daha sonrası telefonun içinden sim kartı çıktı. Sim kartı yatağını açmaya yarayan ıgne aparatı kutudan çıkmadı. Bende bugün 23.04.2018 tarihinde firmaya gidip durumu anlattım. Firma yetkilisi bagzı telefonlarda kart cıkabılır dedı. Şarj aletı dedım saçma bir başlık verdıler. Üzerine sim kart iğnesi dedim bazen eksık oluyor dedıler. Bende ürün değiştirme yada para iadesi talebinde bulundum onlarda talebı reddetti ve ürünü kullandın dedıler.=

Ali Ertem [aliertem123@icloud.com]

2.

Çar 02.05.2018 09:53

KKTC. Tüketiciler Derneği,

Lefkoşa

Merhaba ben Fatma Çolakoğlu,12 Eylül 2017 tarihinde Kuzey Kıbrıs Turkcell’den Samsung S7 Edge marka telefonu taahhütlü aldım. Telefon yaklaşık 2 aya kalmaz günde 1-2 kez kullanım esnasında kendi başına kapanmaya başladı.Ayrıca hoparlörden de konuşma yapamadım.Telefonu 3 kez Girne şubeye cihaz tamiri için bıraktım. Cihazım aynı sorunu vermeye devam etti ve ben sürekli Müşteri hizmetleri ile telefoniyen görüştüm.Benim Turkcell’den talebim telefonumun değişimi olmuştu fakat Turkcell bu telefonun değişim için uygun olmadığını söylediler.Yaklaşık 24 ay sonunda arızalı bir telefona 3,500 try ödemem gerekecek.Ben arızalı bir telefon için böyle bir ödemeyi kabul etmiyorum.Şikayetimin siz biriminiz tarafından kayıtlara alınmasını ve gereğinin yaplmasını rica ederim. iyi çalışmalar

Fatma Colakoglu [fatma.colak0379@gmail.com]

3.

Pzt 30.04.2018 12:31

From: Ahmet Birsoz <abirsoz@gmail.com>

Subject: Tell cim

Message Body:

Efendim 05338667163-05338690610 numaralım telefonlarımı baska bır firmaya gecmis bulunmaktayım en son faturamı Turk cell yekililerine odemek icin yaptıgım muracaatta benden fatura dısında ucret taleb edilmistir.Benin Turcellden sagliklı hızmet alamadıgımdan dolayı bu sırketle tek taraflı yazılı hıcbır kontratım olmaksızın benden nıye bu ucretı taleb etttiikletı sordugum zaman bana verilec cevap onlardan sozde erken baska sırkete gectigim icin ceza istediler.Gerekenın yapılmasını rica ederim.

This e-mail was sent from a contact form on tuketiciler dernegi (https://tuketicilerdernegi.org)

Ahmet Birsoz

4.

Samsung Galaxy akıllı telefonumdan gönderildi.

——– Orijinal mesaj ——–

Başlangıç tarihi: Rasim Duran <s.duman0135@gmail.com>

Tarih: 01.03.2018 14:31 (GMT+03:00)

Alıcı: hasanyilmazisik1@gmail.com

Konu: Kktcell sikayet

Merhabalar ben Serdar Duman 2016 mayıs ayında o dönem kullandığım faturalı hattım üzerine tarifeye ek kampanyalı olarak Samsung Galaxy S7 Edge marka cep telefonu aldım fakat telefon ilk bir ay içerisinde iki defa teknik servise bırakmak zorunda kaldım en sonunda bana telefonun tamir olmaz sıvı teması var dediler bense bu telefonun suya dayanıklı ve sertifikalı olduğunu söyleyerek garanti süresi içerisinde olduğunu direterek aksi halde sözleşmeye devam etmeyeceğimi belirterek savunmada bulundum ve bana bunun imkansız olduğunu sözleşmeden dönemeyeceği mi söylediler bunun üzerine ben direttim fakat onlar bana yanlızca yasal uyarı göndererek mahkemeye verdiler ve şuan ki durumda kullanamadığım cihaz ve dolayısıyla telefon hattının parasını mahkeme yoluyla peşin 4320 tl taksitli ise 8300 tl ödemem gerektiğini söylediler bizde eşimle biraz araştırma yaparak size başvurma kararı aldık. Lütfen bize bir yol gösterin iyi çalışmalar.

05338605955 şuan ki numaram budur.

Serdar Duman

5.

20.02.2018

KKTC TÜKETİCİLER DERNEĞİ

Kktcell Lefkoşa terminal şubesinden faturam üzerine 36 ay taahhütlü ve garantili Samsung Note 8 cihazını 27 Aralık ta aldım. Telefonu 1 Ocak’ta kullanmaya başladım. Cihazın ekranı 5 Şubat pazartesi günü telefon görüşmesi yapıp kapattıktan hemen sonra gidip gelmeye ve renk değiştirmeye başladı. Hemen müşteri hizmetlerini aradım cihazı götürmem söylendi. 6 Şubat salı günü iş yerinden izin alarak cihazı kktcell Terminal şubesine teslim ettim. Cihazın hiçbir düşme, darbe veya baskıya maruz kalmadığını cihazın etiketlerini bile çıkarmadığımı 1 ay içerisinde nasıl böyle bir şey olduğunu ve cihazın değiştirilmesini istediğimi beyan ettim. Öncelikle teknik servise verilip bilgi alınacağını daha sonra gerekirse cihaz değişimi yapılacağı söylendi. Görevliye sağlık sorunlarımdan ötürü 5 gün sonra yurtdışına çıkış yapacağımı cihazın bana gerekli olduğunu belirtmeme rağmen bizim size dönüş yapmamızı bekleyin dedi. Daha sonra her gün arayarak cihazın durumunu öğrenmek istedim fakat kimseden bir bilgi alamadım. 8 Şubat perşembe günü terminal şubeye giderek telefonu sordum isim soy isim ve telefon numaramı aldılar biz sizi ararız dediler bunun üzerine Lefkoşa merkez binalarına gittim oradaki görevliye durumu anlattım. Terminal şubeyi defalarca arayarak ulaştı cihaz hakkında bilgileri olmadığını teknik servisi arayabileceklerini söylediler. Uzun uğraşma sonucunda teknik servise ulaştılar. Cihazın sağ tarafından darbe aldığı ve garanti kapsamı dışında olduğu ekran ücretinin 1350 tl olduğu söylendi. Kabul etmediğimi böyle bir şeyin asla olamayacağını cihazın hiçbir darbe almadığını daha henüz kullanamadığımı etiketlerinin üzerinde olduğunu ve darbe alsa cihazın ekranın da herhangi bir çizilme çatlama herhangi bir olmayacak mı diye söyledim haklısınız telefonu aldığınız şubemize gidiniz denildi. Yeniden şubeye gittim aynı cümlelerimi kabul etmediğimi orada da beyan ettim. Haklı olduğumu şikâyet dilekçesi yapmam gerektiği söylendi yaptım. Şikâyetimin en üst makama iletildiğini olumlu sonuç alabileceğim ve beklemem gerektiği söylendi.12 Şubat pazartesi günü sabah saatlerinde müşteri hizmetleri tarafından arandım şikâyetimin dikkate alındığı bana geri dönüş yapılacağı söylendi. Öğleden sonra ise Terminal şube tarafından arandım cihazın orda olduğu tamir edilmediği ve oradan alarak ne istersem yapabileceğim söylendi. Daha sonra o gün yurtdışına çıkış yaptım telefonu alamadım. Telefonu 20 Şubat (bugün) alarak KKTC Tüketiciler Derneğine buradan ve şahsen gelerek de başvuracağım.

Gereğinin yapılması için konuyu saygılarımla bilgilerinize arz ederim.

Keziban Hammaloğlu.