K.Paralik Metal işleri Ltd. ve Adem Ulaş

• Adınız Soyadınız: FERİT
  • Şikayet Edilen Ürün/Marka: Listede Olmayan Mal

Tesistaçı Adem Ulaş’ı arayıp sıçak su hatlarından antifriz geldiğini ve bakmasını rica ettim.10 Mart 2018 Gelip baktığında 160 litrelik yatay serpantinli boylerin içinin eridiğini ve yenisi ile  değiştirmesi gerektiğini   belirterek  K.Paralik Metal İşleri Ltd’e, mevcut 1 cam ile ısınan boylerin resimlerini çekerek gitti.

Aradığında, 780 EUR’o değerinde olduğunu bu işi 4,000 TL’ye yapacağını telefondan arayarak belirtti , bende  K. Paralik Metal İşleri Ltd’e ödemeyi gelip yapabileceğimi  söyledim.  O da, K. Paralik Metal İşleri Ltd’e gelmememi kendisinin boyleri getireceği söyledi ve K. Paralik Metal İşleri Ltd çalışan müşteri temsilcisi Serol Ergün kendisine resimdeki markayı artık ithal etmediklerini ancak  300 lt ellerindeki boylerin ayni işlevi yapabileceğini söyleyerek  ürünü verdi (elimde Adem Ulaş adına sevk irsaliyesi mevcuttur). Geltirdiği ürün 300 Lt Kodsan marka boyler idi ve oldukça ağırdı. Ben dahil 3 kişi zorlanarak boyleri yerleştirdik. Adem Ulaşa 4,000 TL’yi nakit olarak ödedim ancak tarafıma hizmet bedeli karşılığında makbuz kendisi tarafından verilmedi.

10 Mart Cumartesi akşamı kontrol ettiğimde su ısınmamıştı ve arayıp Adem Ulaş’a bilgi verdim. Pazar günü gelip kontrol etti ve su borularının yerlerini değiştirdi. Yani Cumartesi günü tesisatı yanlış bağladığını  Pazar günü gözlemledim, çünkü boylerin üzerinde tesisatın nasıl  bağlanması gerektiğini gösteren izahname/ şekiller olduğunu bizzat Adem Ulaş bana  gösterdi.

Pazar akşamı yine kontrol ettiğimde suyun çok az ısındığını hissetim ve tekrar arayıp Adem Ulaş’a bilgi verdim.  O da, boylerin büyük olduğu için  Salı gününe kadar beklememi söyledi. Salı günü yine su ısınmadı ve kendisini arayıp bilgi verdim.  K. Paralik Metal İşleri Ltd’den uzman bir arkadaşı alıp boyleri gösterdiğinde tek cam ile boylerin verimli çalışabilmesi için boylerin 160-200 litrelik olması gerektiğini belirtti. Adem Ulaş K.Paralik Metal İşleri Ltd ile görüştüp (müşteri temsilcisi Serol Ergün) 2 cam takılması gerektiğini ve bunun bedelinin 2,350 TL olduğunu tarafıma SMS ile bilgi verdi. (Telefon mesajları bende mevcuttur.) Bunu üzerine 16 Mart , Cuma günü Serol Ergünü arayarak mağdur olduğumu beliterek  mevcut 300 lt’lik boyleri geri almaları ve küçük boyler takmaları durumundan kendilerine bir miktar daha para verebileceğimi belirterek bir çalışma yapmalarını istedim.  Cuma günü Serol Ergün tarafımı arayarak çalışma yaptıklarını ve malesef yanlış sattığı ürünü geri alamayacaklarını ancak onay vermem durumunda 2,350 TL ‘ye gelip 2 cam takabileceklerini söyledi. Bunun üzerine bende onay vermedim.Sonuç olarak soğuk su ile banyo yapmamız durumundan ötürü ayrıca ben , eşim ve çoçuğum hepimiz hasta olduk.

17 Mart ,2018 Cumartesi günü Adem Ulaşı arayıp ürün ile ilgili fatura ve ödeme makbuzunu talep ettim. O da K. Paralik Metal İşleri Ltd’e ait tahsilat makbuzunu, sevk irsaliyesini ve faturayı getirip kapının altından attı. Cumartesi günü sms mesajı ile garanti belgelerini talep ettim. O da, 17 Mart tarili telefon mesajında “K.Paralik Metal İşleri Ltd’in  belge vermediğini, herhangi birşey olursa değiştireceklerini 2 yıl garantisi olduğu…” şeklinde mesaj attı ve   kapınan altından bıraktığı dökümanlardan başka elinde bir şey olmadığını o dökümanlarda garanti hakkında birşey olup olmadığını bakmamı söyledi . Bende faturaya baktığımda garanti hakkında bir şey yazmadığını, yatay serpantinli boyler için 10/03/2018 tarihinde 361.91 TL indirim yapıldığını gördüm. Toplam fatura bedelinin 3,300 TL şeklinde kesildiğini ve niye K. Paralik Metal İşleri Ltd’e gelip ödeme yapmamamı istemedinğini şimdi anladığıma dair mesaj attım.

Sonuç olarak:

1. K.Paralik Metal İşleri Ltd’in müşteri temsilcisi Serol Ergün, tek cam ile verimli hizmet aldığım 160 lt’lik boyler yerine 300 lt’lik yatay serpantilli boyler, yanlış ürün satarak beni mağdur etti.
  2. Adem Ulaş, 4,000 TL tarafımdan nakit hizmet bedeli almasına rağmen tarafıma makbuz vermemiş, K. Paralik Metal İşleri Ltd’den garanti belgesini temin etmeyi bile gerek görmemiş ancak 361.91 TL indirimi almıştır.
  3. 4,000 TL vermeme rağmen malesef sıcak su evimde mevcut değildir.

Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Saygılarımla,

Ferit Kurtoğlu -0548 848 7410

1. Her şeyden önce yukarıda yazılı şikayette yanlış bilgiler mevcuttur.
    Şikayeti yapan kişi, yetkili firma olarak direk şirketimizi aramadan problemini -sonradan anladığımız- tesisatçı olarak ilk işini yapan kişiye bildirmiştir. Uygulama sırasında tüm bağlantıların (Sıcak -soğuk su) müşterinin tesisatçısı tarafından ters yapılması sonucu sorun daha da büyütmüştür.
    Araya giren ve konunun çözüme kavuşması için”KKTC Tüketiciler Derneği” sorumlusu ile yapılan görüşmede durum kendilerine izah edilmiş ve tarafımıza hak verilmiştir.
    İLK SORUNU YAŞADIĞINDA DEĞİL DE, PROBLEM BÜYÜYÜNCE BİZİ ARAYAN FERİT KURTOĞLU’NUN MAĞDURİYETİ ŞİRKET TEKNİK PERSONELLERİ TARAFINDAN 31 MART 2018 CUMARTESİ GÜNÜ GİDERİLMİŞTİR.

SEROL ERGÜN
    Satış-Pazarlama Koordinatörü