İstikbal-Lefkoşa Şubesi

  • Adınız Soyadınız: GÜLÇİN ALBAY
  • Şikayet Edilen Ürün/Marka: MOBİLYA
  • Şikayet Tarihi: 28/04/2022
  • Şikayet Görselleri:

25 Nisan tarihinde İstikbalden 2 adet yatak satın aldım ve memnun kalmadığım için ertesi gün değişme talebinde bulundum. 27 Nisan İstikbal Lefkoşa şubesini arayarak değişim yapılmasını rica ettim. Bana önce hiçbir şekilde iade yapamayacaklarını belirttiler. Ben tekrar rica edince, ters bir şekilde; aynı ölçülerde başka yatak kalmadığını ancak Türkiyeden siparişle gelebileceğini söylediler. Fakat yatakları ilk satın alırken daha fazla çeşit olduğunu belirtmişlerdi. Ben Türkiyeden siparişi de kabul edebileceğimi belirtince bu sefer ekstra taşıma ücreti 500 tl olur dediler. Haklarımı bilmediğim için telefonda onu da kabul ettim. Başka yatak olduğundan emin olduğum için Girne ve Mağusa şubelerine sorarak öğrendim.
Bu olaydan birkaç saat sonra İstikbal müşteri temsilcisi beni arayarak yataklardan memnun olup olmadığımı belirtti, bende yaşadığım durumu anlattım. Bana ‘tabi ki değişim hakkınız var, müşteriler memnun olmadık diyerek geri getiriyorlar’ dedi. Bunun üzerine aynı gün akşam mağazaya yeni yatak seçmeye gittiğimde tartışma yaşandı. Önce yatak göstermek istemediler. Başka şubede olduğunu söylediğim zaman önce ısrarla başka şubede de yok demeye devam ettiler. Sonrasında Mağusa şubesini kendileri arayarak başka yatağın olduğunu öğrenip sistemde sorun varmış gibi yansıtıldı. Ve yatak isimlerini karıştırdıkları için o şekilde söylediklerini dile getirdiler.
Ayrıca müşteri temsilcisinin söylediklerinin doğru olmadığını, değişim hakkımın olmadığını da söylediler. Daha sonrasında müdürleri ile konuşup değişmeyi kabul ettiler. Yatak bakarken ilgili kişi önce bakmamı istemedi sonrasında sürekli ters ve sinirli hareketler yaptı. Yatağın ambalajını parçalayarak ve söylenerek yırttı. Ve bir daha değişim hakkımın olmadığını belirtti. Yeni yatakların fiyatlarını sorduğumda, ‘ilk aldıklarınla başa baş oluyor, sadece 400 lira fark çıkıyor onu da taşıma ücreti olarak alıyoruz’ diyerek konuyu kapattılar.
Ben kendilerine inanmadığım için 28 Nisan tarihinde tekrar Girne şubesinden fiyatları alıp hesap yapıp, 1175 tl fark çıktığını ve alacaklı olduğumu gördüm. Kendilerinden gün içinde bunu talep ettiğimde ise ödemeyeceklerini, uygulamanın bu şekilde olduğu belirttiler. Peşin ödeme yaptığım için peşin fiyat tarifesinden verilmişti fakat değişim yaptığımda yine peşin olmasına rağmen peşin tarifeyi yapmamış saydıklarını söyleyerek aradaki farkı vermediler. Sonuçta peşin ödeme yaparak 8,400 tl para verdim ve değişim hakkım olmasına rağmen bu şekilde bir uygulama yaparak aradaki farkı bana ödemiyorlar. Yeni yataklar 29 Nisan dağıtım gününde teslim edilecek olmasına rağmen bir de ekstra taşıma ücreti alıyorlar. Taşıma ücretinin 500 tl olduğunu fakat benimle alacak verecek olmasın diye 400 saydıklarını belirterek yeni faturayı bu şekilde düzenlediler. Eğer aradaki farkı ben ödeyecek olsaydım alacaklardı fakat çıkan farkta ben alacaklı olunca ödemeyi kabul etmediler.

Konu ile ilgili yardımlarınızı rica ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorum Gönder