GÜLDÜR OTOMOTİV

• Adınız Soyadınız: SABİRE KONYALIOĞLU ÖZERSOY
  • Şikayet Edilen Ürün/Marka: OTO ARAÇLARI
  • Şikayet Tarihi: 21/11/2019

MERHABA; MART 2019 DA GÜLDÜR OTO GALERİDEN NISSAN NOTE MARKA PLAKASIZ ARABA SATIN ALDIK , ARABAYI ALIRKEN BİZE SÖZLÜ OLARAK 1 YIL ŞANZIMAN VE MOTOR GARANTİSİ OLDUĞU SÖYLENDİ , ARABAYI ALALI 8 AY OLMASINA RAĞMEN ARABANIN ŞANZIMANINDA SORUN OLUŞTU VE ŞU AN DEYİŞMESİ VEYA TAMİRİ GEREKİYOR FAKAT GALERİYLE GÖRÜŞTÜĞMÜZ ZAMAN GALERİ ARABANIN SERVİSLERİNİ ONUN MAKİNSTİNDE YAPILMADIĞI İÇİN SORUMLULUK KABUL ETMEDİ. BİZİM GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ MAKİNİSTLER DURUMUN SERVİSLE ALAKALI OLMADIĞINI SÖYLÜYOR FAKAT GALERİ HİÇBİR SORUMLULUK KABUL ETMEDEN ARADAN ÇEKİLİYOR. BU DURUMLA İLGİLİ NE YAPABİLİRİZ ? TEŞEKKÜRLER.. ARABAYI ALDIĞIMIZ ZAMAN ARABA 22 000 KM Dİ ŞU AN 45 000 KM DE. 7.250 STG YE ALDIK. ADAM BİZE BİR YIL GARANTİ VERİRKEN YANIMDA EŞİM VE KAYINPEDERİMDE VARDI.

20.08. 2019          B A S I N    B İ L D İ R İ S İ

Derneğimize gelen tüketici şikayetleri 2. El Otommotive sektöründe yoğunlaşmış bulunmaktadır.

Tüketicilerin bu 2. El Otomotive  sektöründe yaşanan sorunlar vahim boyutta olup tüketicileri koruyacak yasalar bulunmamaktadır. AB yetkilileri ile 2011-2016 yıllarında taslakları hazırlanan yasa tasarıları Ekonomi ve Enerji Bakanlığında bekletilmekte ve tüketiciler koruyacak önlemlerin alınması sürekli ertelenmektedir.

Tüketicilerin yüzbinlerce  TL karşılığı satın aldıkları araçlar kısa sürede arıza göstermekte ve kullanım dışı kalmakta hatta tamirine olanak bulunmamaktadır.

Derneğimiz bu konuda oto galeri sahiplerinden ”Arızalı ve Hurda” araçları ülkeye denetimsiz ithal etmekle kalmayıp bir de az kullanılmış oldukları yanılgısını yaratmak için Japon araçları dahil ithal ettikleri ülkede kilometrelerini para ödeyerek geri çektirmektedirler!

Denetimsiz KKTC’ne ithal izin veren Gümrüklerin ve Ticaret Dairesinin bağlı olduğu Maliye ile Ekonomi bakanlıklarını tüketicilere yaşatılan mağduriyetlerden sorumlu tutmakta ve gerekli önlemlerin alınmasını talep etmektedir.

Ülkede kullanılan araç sayısının 500 Bini aştığı ve mantar gibi “2. El          Oto Galerilerinin” türediği bir ortamda KKTC’nin “Uzak Doğunun Hurdalığına” dönüştürülmesi milli sermaye ve trafik güvenliği için tehdit arzetmektedir!

Vahim trafik kazalarına neden olan seyahat ve can güvenliğine olduğu kadar milli sermaye için de ciddi bir risk olan “2. El Araç” ithalatının yasaklanması için Derneğimiz hükümete çağrı yapmaktadır.

Kilometreleri geri çekilerek hasar ve arızaları gizlenerek tüketicileri bile bile mağdur eden otomobil sektöründe denetimi sağlamak amacıyla Deneğimiz  “2. El Oto Satışlarını”  “Boykot Kapsamına” almış olduğunu tüketicilere önemle duyurmaktadır.

Hasan Y. Işık

Dernek Genel Başkanı