Endless Star Trading

• Adınız Soyadınız: Tahsin Gök
  • Şikayet Edilen Ürün/Marka: EV ELEKTRONİĞİ
  • Şikayet Tarihi: 09/06/2020

Söz konusu firma yıllardan beridir yalnız yaşayan kaynanam ve kayınbabamın evine gelip, ürünlerini satmaktadırlar. Kaynanam ve kayınbabamın iyi niyetlerini kullanarak, aşırı derecede ısrarla dil dökerek satış yapmaya çalışmaktadırlar. En son 2019 yılı Mayıs ayı içerisinde, bir miktar peşinat alarak toplamda 12000 TL’ye elektrik tasarruf cihazı, sineksavar cihaz ve su filtresi sattılar. Ancak kaynanam ve kayınbabam bu cihazların işe yaramaması, vaad ettiklerini gerçekleştirmemesi sebebiyle memnun kalmadıklarını söyleyerek bir ay sonra iade etmek istediler. Firma personeli eve gelip bu cihazları geri alacağını, yerine de başka ürünler vereceğini söyledi fakat uzun süre gelmeyip oyaladılar. Bu yıl, karantinanın da sona ermesiyle eve geldikleri zaman; bir satış personeli ve yanında bir de müdür olduğunu söyleyen şahıs, kaynanam ve kayınbabamın haksız olduklarını, firmanın bu konuyu mahkemeye taşıyabileceğini ve kaynanamla kayınbabamın cezalandırılacağını söyleyip kandırmış ve bu şekilde tehditte de bulunmuştur. Bize bunları anlatmaya çekindikleri için, eşimin ve benim de ancak bu durumdan sonra olaydan haberimiz oldu. Ancak biz tüm miktarın ödendiğini sanarak, yerine başka ürün seçeceğimizi biliyorduk. 6 Haziran 2020 tarihinde ürün seçmek için firmanın Çağlayan’da bulunan mağazasına gittiğimizde buranın bir apartmanın zemin katında bulunan iki odadan ibaret olduğunu gördük. Girişte raflar üzerinde dizilmiş su filtreleri ve bazı yan sanayi kameralar; arkadaki, görünmeyen odada ise üst üste yığılmış kutularda bazı mutfak aletleri ve ev aletleri vs. depoyu andıran bir şekildeydi. Bunu gördükten sonra, vaat ettikleri gibi herhangi bir ürün seçeneğimizin de olmadığını anladık.
Kaynanam ve kayınbabamla detaylıca konuştuktan sonra anladık ki firma, ödenen parayı geri veremeyeceğini, bunun yerine başka ürünler seçmemiz gerektiğini ve geriye kalan miktarı da ödememiz gerektiğini söylemiş. Bundan sonra yerine alacağımız hiçbir ürünün de kaliteli veya işe yarar olmayacağını düşünerek sattıkları ürünleri internette araştırmak istedim. Elektrik tasarruf cihazının Türkiye’de ~50 TL, sineksavarın ~20 TL, filtrenin tanesinin ise KKTC’de ~200 TL gibi fiyatlarla satıldığını öğrendim. Ayrıca bu cihazların Türkiye’de bazı firmalar tarafından dolandırıcılıkta kullanıldığını, cihazların içinin açıldığı zaman sadece kondansatörden oluşan işe yaramaz devreler olduğunu, ayrıca Türkiye’de Elektrik Mühendisleri Odası’nın da bu cihazla ilgili 11 Ocak 2010 tarihli raporunda tasarruf ettirmediği, aksine elektrik harcadığı ve aldatmacadan ibaret olduğu açıkça yazılmıştır. (Elektrik Mühendisleri Odası’nın ilgili raporu : http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=73026)
Kaynanam ve kayınbabamın yaşı ve teknolojiye olan yatkınlıkları gereği bunları araştırıp bilgi alacak bir durumda olmadıkları bir gerçektir. Ayrıca iyi niyetleri gereği kimseyle tartışma veya olumsuz bir durum içine girmek istememeleri, hiçbir devlet kurumunda kötü bir sicile sahip olmak istememeleri bizim de geç haberimiz olmasına sebep olmuştur.
Firma halen cihazlarını geri almamış, fakat para istemek için ailemin evine gelmeye devam etmektedir.
Endless Star Trading firmasının, bu şekilde yaşlı insanların evini gezip saatlerce dil döküp kandırarak ürün sattıkları ile ilgili şikayetler hali hazırda bulunmaktadır. Bu durumun sona ermesi, bu gibi insanların daha fazla zarara ve rahatsızlığa sebep olmaması için bu şikayetimizi değerlendirmenizi, bu firmanın yetkili kurumlarca uyarılmasını, cihazların geri alınarak ailemin ödediği paranın aileme geri iadesinin sağlanmasını saygılarımla arz ederim.