DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

KKTC. Tüketiciler Derneği,

Lefkoşa

Merhaba,

Kardeşim Doğu Akdeniz Üniversitesine 2017 eylül ayında %50 burslu olarak Psikoloji bölümünde okumaya başladı. 2017 ikinci yarısında Psikoloji bölümünden Hukuk bölümünü Yatay geçiş yaptı. Bu esnada üniversite öğrenci işleri tarafından Hukuk bölümüne %50 burslu devam edebileceği yönünde bir bildirim ile ödeme planı çıkarıldı. Bu ödeme planına istinaden Hukuk bölümünde ilk ders seçeceği dönemde %50 burslu şekilde harç yatırıldı, kardeşim sistemin bu harcı kabul etmesi ile ders seçimini gerçekleştirdi. Hukuk bölümünde 1 dönem %50 burslu şekilde okudu ve 3 üzeri ortalama ile dönemini tamamladı. Bu süreçte bize herhangi bir bilgilendirme yapılmadan yeni dönem ders seçiminde %50 bursunun alındığı, 7 milyar civarında borcumuzun olduğunu ve artık burssuz şekilde okumaya devam edeceğini bildirdiler. Üniversite yetkilileri ile konuştuğumuzda Öğrenci işlerinin hatası olduğunu söylediler. İdari İşlerin Geri Alınamazlığı ilkesine da dayanarak kazanılmış bir hakkın dalga geçer gibi geri alınmasını uygun bulmuyorum. Borcumuzu ödemeyi kabul etmiyorum. Üniversite borçtan ötürü ders seçimini şuanda yaptırmıyor ve öğrenciyi mağdur ediyor. Burssuz devam edileceği yönünde herhangi bir bilgilendirme yapılamadan neye dayanarak bursun alındığının cevabını bilmek istiyorum. Üniversitenin başarılı öğrencilerini de kaybetmemek ve öğrenciyi mağdur etmemek adına bu hakkın alınmamasını ve borcun silinmesini talep ediyorum. Üniversitenin idari işlerinin yapmış olduğu hatanın sorumlusu öğrenciye ödetilmemelidir. Kendi içinde bu sorunu çözmelidir.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

ELİF ÜNALAN

elfunalan3@gmail.com

Şeyhşamil mah. Ağrıdağı cad. 585. sok Turkuaz sitesi 4B Blok No:12 Etimesgut/ANKARA

1. Doğu Akdeniz Üniversitesi ile yaşanan sıkıntı en kısa sürede çözümlenmiştir.
    KKTC Tüketiciler Derneğine çok teşekkür ediyorum.

2. TÜKETİCİLER DERNEĞİ’NİN NASIL BİR GÜÇ OLDUĞUNU İŞTE ANKARA’DAN GELEN BU TEŞEKKÜR YAZISINDAN ANLAYABİLİRSİNİZ!!!
    Sorunları anında bir günlük bir süre içerisinde çözebilmenin sırrı ne?????
    DAÜ Üniversitesi HATASINI kabul ederek öğrencisine İNKAR ETTİĞİ BURSLU EĞİTİMİNE devam edeceğini bildirdi!!!
    Merhaba,
    Doğu Akdeniz Üniversitesi ile ilgili yapmış olduğum şikayet kısa sürede cevaplanmış ve çözümlenmiştir.
    KKTC Tüketiciler Derneği olarak güven hissiyatı yaratıp vermiş olduğunuz destek için size çok teşekkür ediyorum.
    Sizler gibi bir derneğin destek olduğunu bilmek ve görmek güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti üyesi olarak bizlere güven vermektedir.
    Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
    Saygılarımla,